Fortune cookies

Китайците имат традиция при различни поводи да се сервират курабийки с късметчета. Идеята хрумнала на японеца Макато Хагивара, който имал Японска чайна в парка Голдън гейт. Идеята му да предлага чая с тези сладки има успех и скоро била възприета от китайските ресторанти в Сан Франциско. 



В днешно време тези курабийки са рядко срещани в Китай. В повечето азиатски заведения може да ги срещнете като «Американски курабийки с късметче». В Щетите, тези късметчета се предлагат в повечето случаи в китайските ресторанти като десерт. Всъщност тези курабийки се правят доста лесно.

Какво ви е необходимо:

1 ч.ч. брашно; 3 белтъка; 3/4 ч.ч. захар; 1/2 ч.ч. разтопено масло; 1/4 ч.л. ванилия; 3 с.л. вода; няколко капки ром или друг сладък ликьор

Начин на приготвяне:

Стъпка 1: Разбийте с миксер белтъците, заедно със захарта, докато станат на пяна.
Стъпка 2: Добавете разтопеното масло, водата, ванилията и ликьора. Разбийте до получаването на еднородна смес.
Стъпка 3: Добавете брашното и отново разбийте с миксера. Бъркайте, докато получите гладка смес.
Стъпка 4: Загрейте фурната до 150-180°C.
Стъпка 5: С помощта на малък черпак изсипете върху тава, постлана с хартия за печене, кръгчета на разстояние едно от друго. С помощта на черпачето оформете кръговете. Печете, докато краищата на бисквитките станат златисто кафяво, това отнема около 10 минути.
Стъпка 6: След като извадите тавата от фурната, с помощта на шпатула, извадете отделете една бисквита, поставете я в ръката си, като държите кърпа или сте си сложили ръкавица, за да не се изгорите. Много бързо поставете листчето с късметчето в средата на бисквитата, сгънете я на две и след това я прегънете през средата, като приближите ръбчетата леко едно към друго.Така оформената бисквита поставете в дупката на тавичка за мъфини, за да изстине напълно.





Няма коментари:

Публикуване на коментар