Основните съставки за класическото бутер тесто включват: масло (180 г), вода (125 мл), брашно (250 г), и сол (1/2 ч.л.). Тесниката е лесна. От водата, брашното и солта разточете дебел пласт. В средата му сложете парче студено масло или масло, което е смесено с брашно до състояние на трохи. Тестото се завива и се разточва отново. След това се прегъва на две, после на още две и така, докато се получи плик. Увийте във фолио и приберете в хладилник за 30 мин.
След това всички действия се повтарят като се добавя нова порция масло. Приберете отново за половин час в храдилника. След това извадете тестото и повторете за трети път всички действия. Остававете отново в хладилника, но този път за цял час.
Запомнете:
- ако при разточване тестото залепва за плота, поръсете с малко брашно;
- помещението, в което правите тестото, не бива да е много топло;
Запомнете:
- ако при разточване тестото залепва за плота, поръсете с малко брашно;
- помещението, в което правите тестото, не бива да е много топло;
Ето няколко рецепти с бутер тесто:
Няма коментари:
Публикуване на коментар